Accessibility Tools

Skip to main content

Anti-Jantelagen

Anti-Jantelagen

I hjärtat av Anti-Jantelagen ligger en revolutionär tanke: att var och en av oss är unik, värdefull och kapabel att bidra positivt till världen. Denna filosofi bjuder in oss att bryta oss loss från begränsande traditioner och omfamna vår fulla potential. Tänk dig kraften i att vakna varje dag med övertygelsen att du är lika god som alla andra, att du har unika insikter att erbjuda och att du är omgiven av människor som bryr sig om dig.

Anti-Jantelagen uppmanar oss till självrespekt, till att skratta åt oss själva, och att erkänna vår förmåga att både lära ut och lära oss av andra. Det är en uppmaning att se bortom självbegränsande övertygelser och istället bygga en stark självkänsla. Genom att leva efter dessa principer blir vi inte bara starkare som individer, utan vi blir också fyrar av hopp och inspiration för andra.

Att praktisera dessa principer innebär att vi aktivt bidrar till en mer positiv och stöttande kultur, där varje person uppmuntras att sträva efter att vara sitt bästa jag. Det handlar om att skapa en miljö där vi alla känner oss värdefulla och kapabla att göra en skillnad.

Låt oss ta till oss budskapet från Anti-Jantelagen och låta det vägleda oss mot en ljusare framtid, där vi stärker oss själva och varandra. Genom att omfamna vår unikhet och potential kan vi tillsammans bygga en värld fylld av hopp, kärlek och ömsesidig respekt.

 1. Du skall tro att du är något.

 2. Du skall tro att du är lika god som alla andra.

 3. Du skall tro att du är lika klok som andra, ibland klokare.

 4. Du skall veta att du är lika bra som andra.

 5. Ibland vet du mer än andra.

 6. Du är enastående precis som alla andra.

 7. Du duger till mycket.

 8. Skratta åt dig själv.

 9. Du skall tro att många bryr sig om dig.

 10. Du skall tro att du kan lära andra en hel del, och lära dig av dem.

 11. Kom ihåg - DU ÄR BRA!

Författare

Administrator

Dela denna artikel

Bli medlem i Motivationsplattformen

I alla medlemskap ingår en inspirationsföreläsning och ett inspirationsmail varje vecka. 

Vi vill inspirera och motivera dig att förbättra din självkänsla och ditt självförtroende så du får mer av livet än du förväntar dig. Bli medlem redan idag. Medlemskap kostar mellan 0 och 14.500 kr / månad