Skip to main content

Nio kraftfulla tips för att återfå balansen och skapa en mer positiv och uppfyllande tillvaro.

I en värld som ständigt snurrar snabbare, är det lätt att fastna i en virvel av tankar och negativitet. Men det finns en väg ut ur denna cykel. Genom att omfamna några grundläggande principer kan vi återta kontrollen över våra tankar och känslor, och därmed våra liv. Låt oss utforska nio kraftfulla tips för att återfå balansen och skapa en mer positiv och uppfyllande tillvaro.

1. Ge upp övertänkande och oro

Övertänkande skapar problem som inte finns från början. Oro tar bort dagens frid och potential - men inte morgondagens bekymmer. Lär dig att skilja på produktiva tankar och onödig oro.

2. Sluta kritisera dig själv för allt du inte är

Älska dig själv i tankar, ord och handlingar. Var snäll mot dig själv. Det är viktigare än att vara snäll mot andra. Arbeta igenom dina rädslor, osäkerheter och ilska. Hjälp dig själv att växa bortom dem.

3. Sluta ångra dig och hålla fast vid ditt förflutna

När du håller fast vid ditt förflutna, missar du skönheten i nuet och det du har idag. Var tacksam för det som inte fungerade, eftersom det bara gjorde plats för det som kommer att fungera.

4. Sluta fastna i all negativitet runt dig

Det är mycket viktigt att vara positiv även i negativa tider. Att leta efter det värsta förstör vår förmåga att göra vårt bästa. Agera, även på små sätt, sitt inte och vänta på en perfekt framtid. Ingen kommer att komma och hjälpa dig.

5. Sluta jämföra dig själv med andra

Sluta jämföra din egen livssituation med andras. Sådana jämförelser leder dig inte framåt, utan tenderar istället att dra ner dig. Kom ihåg att du är unik, och detsamma gäller dina mål, drömmar och din livsresa. Ha tillit till att du befinner dig precis där du ska vara just nu.

6. Låt Inte andras bedömningar styra dig

Andra känner inte din historia, vad du har gått igenom. Vad du tycker om dig själv spelar roll. Tänk på dig själv. Gör det som är rätt för dig. Inte vad andra tycker att du borde göra.

7. Bryt med din tidigare självbild

Våga ta steget bort från den person du tidigare varit. Påminn dig själv om vem du strävar efter att vara och vad du är kapabel till. Om det innebär att du måste lämna din komfortzon, gör det med glädje för att bli den person du önskar vara.

8. Ge upp att tro att du inte är tillräckligt stark för att gå framåt

Det är alltid möjligt att fortsätta, hur omöjligt det än verkar. Kom ihåg, allt kommer att bli bra. Ha modet att ta ett steg till. Du kommer att vara glad att du gjorde det. Underskatta aldrig dig själv.

9. Ge upp behovet av att alltid ha kontroll

Acceptera att du inte alltid kan kontrollera allt i ditt liv. Att försöka hålla i alla trådar kan leda till onödig stress och ångest. Lär dig att släppa taget och lita på processen. Att omfamna osäkerheten kan öppna dörren till nya möjligheter och ge dig en känsla av frid. När du släpper kontrollbehovet, kan du uppleva livet mer fullständigt och finna glädje i de oväntade vändningarna.


Att ge upp vissa beteenden och tankesätt kan vara nyckeln till att återfå kontrollen över ditt liv. Genom att fokusera på dessa nio områden kan du skapa en stark grund för personlig tillväxt och välbefinnande.

Ditt liv är en berättelse som du skriver varje dag. Genom att ge upp övertänkande och oro, omfamna självkärlek och stå emot negativitetens dragkraft, kan du börja skriva nästa kapitel med en penna fylld av hopp, optimism och inre styrka. Kom ihåg att varje steg du tar mot en mer positiv inställning är ett steg mot ett mer uppfyllande och meningsfullt liv. Du har kraften att skapa den verklighet du önskar, så börja skriva din historia idag.


Är du intresserad av kontinuerligt stöd och vägledning för att utveckla dig själv och nå nästa nivå i ditt liv?

Vår Motivationsplattform lanseras den 15:e januari och är din plattform till en ljusare framtid. För mer information om Motivationsplattformen, klicka här. Du förtjänar att skapa den framtid du drömmer om.

Dela denna artikel

Bli medlem

Det finns olika nivåer på medlemskap Yes You Rock®  Motivationsplattform. Välj vilken nivå som passar dig / er bäst. 

Enskild person

För 1 person

Motivationsplattformen

 • inspirationsföreläsningar
 • läraarledda online workshops
 • digitala filer
 • etc.

Betalningssätt

 • Kredit-/Betalkort
 • Månadsprenumeration, automatisk förlägning

Företag / Organisationer

För 5 personer och fler

Motivationsplattformen

 • inspirationsföreläsningar
 • läraarledda online workshops
 • digitala filer
 • resurser för ledning / personalansvarig
 • etc.

Betalningssätt

 • Kredit-/Betalkort
 • Faktura
 • 3 månadersavtal

Vanliga frågor

Vem passar Yes You Rock för?

Yes You Rock passar för dig som

 • Är mellan 18 och 65 år
 • Läser, pratar och förstår svenska bra
 • Är öppen för förändring och ditt beteende
 • Är psykiskt frisk* (se nedan)
Får vårt företag en "egen" motivationsplattform?

Nej, alla deltagare delar samma plattform dock kommer deltagarna inte se varandras uppgifter eller annan känslig information.

De personer som deltar på en Live-workshop kommer kunna se varandra och deras namn på respektive deltagare.

Hur mycket kostar Motivationsplattformen?

För ensklid medlem kostar medlemskaet 396 kr / månad + moms.

För företag / organisationer fler än 5 personer så hanterar varje kund utifrån deras behov och önskemål individuellt. Boka in ett samtal med vår kundtjänst.

Vilket språk används?

Det är Svenska som gäller. Det förekomma en del engelska ord och uttryck där Svenska språket inte räcker till.

Du måste kunna förstå svenska både verbalt (lyssna och prata) och läsa.

Weekly Booster Inspirationsföreläsning, hur fungerar den?

Den sänds live som ett så kallat webinaire.

För de som inte kan vara med och se live, kan alltid se inspelningen. Inspelningen sparas tills nästa föreläsning sänds. 

Vi vill ansluta flera av våra medarbetare samtidigt. Hur gör man?

Roligt! Det bästa resultatet får ni när alla era medarbetare är med i plattformen.

Vi skickar en Excelfil till er som ni fyller i med Namn, e-postadress, mobiltelefonnummer mm. Ni skickar tillbaka filen till vår kundtjänst och vi läser in den i vårt system. Välkomst mail skickas till alla medarbetare.

Varje medarbetare får ett eget unikt konto. Detta konto kan inte delas av flera personer.