Skip to main content

Sju geniala knep för att AI-boosta din karriär – så klart du kan!

Här är ett scenario: världen förändras i racerfart, och AI (Artificiell Intelligens) är kaptenen på fartyget. Du, en stjärna på IT, kan antingen bli en del av AI-crewet eller kasta ankaret och stanna kvar vid din gamla kajplats. Men vet du vad? Att förstå AI, särskilt den generativa sorten, är inte bara coolt – det kan faktiskt vara din biljett till en säkrare framtid på jobbfronten!

Tänk på det här: En rapport från PwC säger att en fjärdedel av alla big bossar planerar att minska sin personalstyrka med minst 5% på grund av AI. Här ser vi en tydlig trend – de som kan AI är framtidens guldgruvarbetare. De som inte kan? Tja, de kanske inte ens hittar spaden.

Och snacka om lön! En rapport visar att företag kan slänga upp till 47% extra i lönekuvertet till IT-folk med AI-skills. Och det gäller inte bara för IT-gänget. Försäljare, marknadsförare, finanshajar – alla som har AI-muskler kan förvänta sig en saftig löneökning.

Nu till den spännande delen – hur blir du en AI-superhjälte? Här är mina sju gyllene tips:

 1. AI-lägescheck: Kasta ett öga på ditt nuvarande jobb. Är AI redan en del av er vardag? Har företaget några AI-utbildningsprogram? Om inte, kan det vara dags att kolla efter en ny arbetsgivare som är mer up-to-date.
 2. Chefssnack: Ta ett snack med chefen om ditt intresse för AI. Kanske finns det redan hemliga AI-projekt på gång som du kan hoppa på?
 3. Inhemska AI-utbildningar: Om ditt företag erbjuder AI-utbildningar, var inte blyg – anmäl dig direkt! Att bli AI-kunnig internt kan vara en guldgruva, speciellt om företaget kämpar med att hitta rätt kompetens.
 4. Externa AI-kurser: Om ditt företag inte är på AI-tåget än, var inte rädd att leta externa utbildningsmöjligheter. Kolla in kurser i generativ AI och stora språkmodeller. Och visst, en kurs i prompt engineering låter ju som en fest!
 5. Gör-det-själv AI-studier: Om du är den självlärda typen, dyk in i AI-verktyg som Chat GPT, Bard och liknande. Forska, experimentera och bygg upp ditt CV.
 6. Bli en del av AI-gänget: Om ditt företag redan håller på med AI, var inte rädd för att hoppa in i projekt, även om det är i en liten roll. Varje liten erfarenhet kan leda till stora möjligheter.
 7. Sök mentorer: Hitta någon som kan AI och gör hen till din mentor. Ställ frågor, var nyfiken och lär så mycket du kan.

Kom ihåg, AI är inte bara en fluga – det är en raket mot framtiden. Och du vill väl inte bli kvar på startplattan? Så hoppa på, lär dig AI och se din karriär skjuta i höjden!

Och du, glöm aldrig: Du är bra!

Dela denna artikel

Bli medlem

Det finns olika nivåer på medlemskap Yes You Rock®  Motivationsplattform. Välj vilken nivå som passar dig / er bäst. 

Enskild person

För 1 person

Motivationsplattformen

 • inspirationsföreläsningar
 • läraarledda online workshops
 • digitala filer
 • etc.

Betalningssätt

 • Kredit-/Betalkort
 • Månadsprenumeration, automatisk förlägning

Företag / Organisationer

För 5 personer och fler

Motivationsplattformen

 • inspirationsföreläsningar
 • läraarledda online workshops
 • digitala filer
 • resurser för ledning / personalansvarig
 • etc.

Betalningssätt

 • Kredit-/Betalkort
 • Faktura
 • 3 månadersavtal

Vanliga frågor

Vem passar Yes You Rock för?

Yes You Rock passar för dig som

 • Är mellan 18 och 65 år
 • Läser, pratar och förstår svenska bra
 • Är öppen för förändring och ditt beteende
 • Är psykiskt frisk* (se nedan)
Får vårt företag en "egen" motivationsplattform?

Nej, alla deltagare delar samma plattform dock kommer deltagarna inte se varandras uppgifter eller annan känslig information.

De personer som deltar på en Live-workshop kommer kunna se varandra och deras namn på respektive deltagare.

Hur mycket kostar Motivationsplattformen?

För ensklid medlem kostar medlemskaet 396 kr / månad + moms.

För företag / organisationer fler än 5 personer så hanterar varje kund utifrån deras behov och önskemål individuellt. Boka in ett samtal med vår kundtjänst.

Vilket språk används?

Det är Svenska som gäller. Det förekomma en del engelska ord och uttryck där Svenska språket inte räcker till.

Du måste kunna förstå svenska både verbalt (lyssna och prata) och läsa.

Weekly Booster Inspirationsföreläsning, hur fungerar den?

Den sänds live som ett så kallat webinaire.

För de som inte kan vara med och se live, kan alltid se inspelningen. Inspelningen sparas tills nästa föreläsning sänds. 

Vi vill ansluta flera av våra medarbetare samtidigt. Hur gör man?

Roligt! Det bästa resultatet får ni när alla era medarbetare är med i plattformen.

Vi skickar en Excelfil till er som ni fyller i med Namn, e-postadress, mobiltelefonnummer mm. Ni skickar tillbaka filen till vår kundtjänst och vi läser in den i vårt system. Välkomst mail skickas till alla medarbetare.

Varje medarbetare får ett eget unikt konto. Detta konto kan inte delas av flera personer.